Hol találod most a legjobb lakástakarékot?

legjobbakPénztermelő tető kezdőtőke nélkül?   IGEN!   Ez lehetséges!

Magas, akár 10% feletti hozam, 30%-os állami támogatás, amely többszörözhető, szükség esetén kiszámítható lakáskölcsön a jövőbeli lakáscélodra, vagy pl. azonnali napelem beruházásra! 

Ezt minden lakástakarék tudja, de melyik most a legjobb számodra a piacon? A választásnál a legmagasabb elérhető hozam, a legolcsóbb lakáskölcsön, vagy a legtöbb lakásra költhető pénz is lehet a szempont, és ne felejtsük el a számlanyitási díj akciót sem!

LakástakarékSok minden változott a lakástakarékok körül

Nem volt olyan lakás-takarékpénztár az elmúlt hónapokban, amelyik ne cserélte volna le a termékpalettáját, vagy legalábbis ne nyúlt volna hozzá jelentős mértékben a nála elérhető megtakarítások kínálatába. Összesen négy szolgáltató van a piacon, az Aegon, az Erste, a Fundamenta, valamint az OTP.

Az átalakulás ellenére továbbra is kiemelkedő, kétszámjegyű hozam

A fent részletezett változások vélhetően azonban nem tompítják majd a keresletet, hiszen a termék előnye a saját befizetésekre járó állami támogatás. Ez a befizetések 30%-a, de maximum évi 72 000 Ft lehet egy szerződés esetén. Így hiába csökkent a lakáskasszák által fizetett betéti kamat helyenként 0,75%-ról 0,1%-ra, az állami támogatás képezi a hozam meghatározó részét.

Egy 4 éves, havi 20 000 Ft-os megtakarítással még mindig 10% feletti éves hozamot érhetsz el (ami összességében 4 év után 1,2 – 1,3 millió Ft lakásra fordítható összeget jelent).

Kíváncsi vagy, hogy melyik a számodra legkedvezőbb lakástakarék?

legjobbSokan nem tudják, de a támogatást meg is lehet többszörözni. Ugyanis több szerződést is köthetsz párhuzamos időszakra, amennyiben mindegyik szerződésen eltérő kedvezményezettet (közeli hozzátartozót) jelölsz meg. A végén a kedvezményezett nyilatkozik, kinek a lakáscéljára szeretné elkölteni (aki szintén közeli hozzátartozó lehet), így egyetlen egy lakásra több szerződés állami támogatása is felhasználható. Például, köthetsz szüleid, házastársad, testvéred, vagy gyermekeid nevére is lakástakarékot, és felhasználhatod az ő állami támogatásukat is.

Az ingyenes számlanyitás az egyik legfontosabb szempont

A lakástakarék kiválasztásakor több szempontot is mérlegelhetünk: legmagasabb hozam, legolcsóbb lakáshitel a megtakarítási időszak végén, legmagasabb ingatlanra költhető összeg. A választást nem könnyíti meg, hogy adott esetben árnyalatnyi a különbség az egyes termékek között (például hozamban pár tized százalék), emiatt az sem elhanyagolható, melyik termék köthető meg kedvezményes számlanyitási díjjal.

MOST – szeptember 30-ig – számlanyitási díj nélkül is elkezdhetsz takarékoskodni, hogy a háztetődön 2-3 hónap múlva pénzt termelhess legalább 30 évig! Hogyan?

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz, Mindenkinek válaszolunk!

(Forrás: www.bankmonitor.hu)


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
A bejegyzés kategóriája: Blog, Finanszírozás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.