Egyéni, vagy közösségi a nyerő?

Két nagy trend: a klímaváltozás és a fokozott villamosenergia növekedés (lsd. közlekedés) alapozza meg a kiszámítható és biztonságos üzletvitelünket. Az elmúlt években rohamosan nőtt a magánszemélyek és a cégek által telepített napelem rendszerek száma. Ugyanakkor már több mint 27.000 tagja van a 9 éve bővülő Sunmoney Közösségi Napelem Park hasznosítóinak hazánkon kívül is, több mint 40 országban!

Mint a gazdaság más területein is, itt is érvényesül a méretgazdaságosság, vagyis minél nagyobb egy rendszer, annál gazdaságosabb.

A közösségi naperőmű üzleti modellje: a már működő napelem parkban megtermelt áramot a Sunmoney értékesíti. A bevételt pedig a tagok által bérelt termelési kapacitás arányában szétosztják a bérlők között. A bérleti díjakból pedig újabb naperőmű parkokat építenek, ezzel elősegítve a klímavédelmet.

2013-tól lehetővé vált, hogy azok az emberek és cégek is részt vegyenek a klímavédelemben zöldáram termeléssel, akiknek nincs megfelelő ingatlan, vagy tető felületük napelem telepítésre. 25 éves szerződéssel bérelhetnek napelem kapacitást a közösségi naperőművekben 1 wattól (2 €) akár több száz kilowattig, és/vagy részvényesként tulajdonosokká is válhatnak.

A megtermelt áramot az áramszolgáltató hosszú távú szerződéssel emelt, infláció követő ún. KÁT áron (Kötelező Átvételi Tarifa) átveszi, de cégeknek is eladható. Az így befolyt összeget a bérlők között elosztva havonta kifizetik euróban a bérelt napelem kapacitás arányában, termelési részesedéseként.
Ez az összeg szabadon felhasználható, vagy vissza is forgatható, további kapacitás vásárlásra. Így a következő hónapban már nagyobb kapacitás nagyobb díjat, “kamatos kamatot” termel a bérbevevőnek. Ebben az esetben futamidőtől függően az évi 8,1%-os kamat helyett 15-17% éves kamattal is számolhat a közösségi naperőmű tagja.

A 25 évet figyelembe véve, gazdaságilag még kiszámíthatóbb is ez a megoldás, mert nincsenek az idők folyamán óhatatlanul felmerülő rejtett költségek mint a saját fizikai rendszer esetében, pl. inverter csere, tető héjazat csere miatti le-fel szerelés, javítás/karbantartás, esetleges tulajdon változás, elköltözés, stb. Kiszámítható, tervezhető, biztonságos és megszünteti a helyhez kötöttséget.

Érvek és ellenérvek: közösségi, vagy saját napelem?

Ezeken túl a legnagyobb különbség, hogy a háztartási méretű fizikai napelemekkel maximum a havi villanyszámla váltható ki, a Sunmoney Közösségi Napelem Park Program akár hét számjegyű, növekvő passzív jövedelmet is tud biztosítani évtizedeken keresztül.

Hogy működik a közösségi naperőmű park?

Naperőmű teljesítmény bérlet

A Sunmoney megtervezi megfinanszírozza és lebonyolítja a beruházást. A tagok a már működő naperőműből szolár csomagokban wattokat vásárolnak. A naperőmű által megtermelt áramot a vállalat értékesíti és a – a költségek levonása után – szolár jogdíj formájában kifizeti, egy 25 éves szerződésben rögzítettek szerint. Minden csomagra a megvásárlásától számított 25 évig, vagyis 300 hónapig fizetik a solar royaltyt, vagyis termelési részesedést. A bérlő lehet magán- és jogi személy is természetesen.

2021 termelési grafikonja
Éves termelés

A közösségi megoldás további lehetőségeket rejt a klímavédelem elkötelezettjeinek. Egy organikus üzleti közösséget építünk, akiknek a segítségével újabb naperőművek jönnek létre.

Nem kötelező, de ha valaki részt akar venni a közösség építésében, egy közösségi csomag megvásárlásával ezt is megteheti. Ezzel további öt jutalékra lesz jogosult. Többek között az egyedülálló közösségi naperőmű díjra is, amelyik révén a teljes általa és mentorai által felépített, hozzá tartozó csapat havi szolár jogdíjának – saját közösségi csomagjától függően, – 5-7,5 vagy 10 %-ára is jogosulttá válik, 25 éven keresztül.

A nap évezredek óta süt, a naperőmű pedig áramot és pénzt termel! Így az a sehol máshol nem tapasztalható “csoda” is előfordulhat, hogy teljes személyes és csapat inaktivitás ellenére is (se létszám bővülés, se vásárlás nem történik), az évről-évre 20 százalékkal növekvő közösségi naperőmű díj biztosíthatja a tagok folyamatos passzív bevételét 25-30 vagy mégtöbb éven keresztül.

Ez a rendszer 9. éve működik óramű pontossággal. A legkorszerűbb online munkamódszerekkel dolgozunk a hagyományos üzletépítés mellett félautomata és a mesterséges intelligenciával támogatott 100%-ban automatizált értékesítési-közösségépítési módszerekkel!
Célunk a világ legnagyobb közösségi napelem parkjának felépítésével hozzájárulni az emberiséget veszélyeztető klímaváltozás megállítása érdekében.

Ha szeretnél többet tudni, kérem töltsd ki ezt az űrlapot.