Felmérés és telepítés

Vásárlás előtt érdemes tudnia: Megnézem

Felmérés

Mindenek előtt azt kell eldönteni, hogy mit akar Ön kiváltani. A villanyszámlát, vagy a fűtésszámlát is?  Csak akkor lehet jó javaslatot tenni, amennyiben ismerjük az Ön igényeit.

Kérdéseink:

– Mit kell kiváltani? Villanyszámlát, vagy a fűtésszámlát is? Előre érdemes összeadni és tudni az éves számlaköltséget, vagy az elfogyasztott árammennyiséget, amit a legkönnyebben az éves elszámoló számláról tehet meg – vagy egyszerűen lemásolja és elküldi nekünk.

– Van elég hely a telepítésre? A tetőn, a területen(udvar, telephely), vagy állványzaton.

– Árnyékok amit a kémény, fa, ház, magas torony okozhat. Egy kis tenyérnyi árnyék nagy mértékben csökkenti a termelékenységet.

– A ház tájolása. A déli az optimális. Keleti és nyugati tetőre is szerelhető napelem. Sőt speciális invertereink lehetőséget adnak arra, hogy akár két irányba néző tetőfelület is Önnek dolgozzon.

– A tető szerkezete. Pl. cserép, fém, zsindely, stb.. lefényképezik a tartószerkezetet, szarufákat. Bizonytalanság esetén Ön meg kell nézesse statikussal a tetőt. A napelem okozta terhelés 17-19 kg/m2

– Hány fázisú az ön elektromos rendszere. Egy vagy  három? A három fázis nem egyenlő a 380 Volttal. A biztosítékokról és az óráról közeli kép.

– Hova kéri telepíteni az invertert azaz az áramátalakítót. Beltérben elhelyezve hosszabb az élettartama. Hátránya hogy időnként kattognak a relék. Nem zavaróan. Javaslat:előszoba, garázs, stb. nem kell a villanyóra mellett legyen. Ha a napelemhez 5 m-nél közelebb van, 80-90 ezer forintot is spórolhat.

FONTOS! Az inverter pontosan a napelemek számához van méretezve. Amennyiben Ön előre tudja, hogy légkondiciánló berendezést, kiegészítő fűtést is fog használni a későbbiekben, ezt jelezni kell, mert néhány panellel bővíthető a rendszer.

Telepítés

Mi az Ön feladata? Készítse elő a csekkeket, a tető tervrajzát és a megállapodás után kényelmesen dőljön hátra a fotelében. A további intézkedés nem az Ön feladata, mi mindent megcsinálunk.
Az ajánlatunk a mérőóra cseréjét nem tartalmazza. Ezt az egyetlen tételt, az áramszolgáltató felé kell kiegyenlítenie. A jelen szabályozás alapján egy fázis és 16 Amper alatt ingyenes a csere. Fölötte 70 – 80 ezer forint, a lakossági csere.
duplaA telepítés során, a cserepek nem sérülnek. Lapos tető esetén nincs fúrás. Súlyozásos módszerrel lesznek rögzítve az elemek.

A folyamat a megrendeléstől az átadásig, 2-4 hónap. Ennek az időnek a nagy részét az engedélyeztetések töltik ki. Ha Ön meghatalmaz bennünket, akkor ebből a bonyolult procedúrából semmit nem fog érezni.

 Vásárlás előtt érdemes tudnia: Megnézem