A tiszta energiára szavaz Vancouver

Kanadában elsőként hozott döntést egy város vezetése arról, hogy villamosenergia-szektorát teljese gészében a megújuló energiaforrásokra alapozza. Vancouver régóta ismert környezetbarát kezdeményezéseiről, ezzel a célkitűzéssel most új szintre léptek. önellátó város.

VancouverA kanadai kikötőváros egy olyan „klub” tagjává lépett elő, amelyet többek között Sydney, San Diego, San Francisco, Stockholm és München alkotnak – valamennyien arra vállalkoztak, hogy villamosenergia-ellátásukat 100 százalékban megújulókból biztosítják. A kanadaiak azonban nem csupán áramszükségletüket, hanem a fűtéshez és hűtéshez szükséges energiát is tiszta forrásokból teremtenék elő. Ezen felül pedig komolyan foglalkoznak annak megvalósíthatóságával is, hogy a városi közlekedésben meghonosítsák, sőt kizárólagossá tegyék a hidrogénmeghajtást. Ennek lehetséges ütemterve szeptemberben kerülhet a városi elöljárók asztalára.

Jelenleg Vancouver áramellátásának 90 százaléka származik megújuló forrásból (vízerőművekből). Ha azonban a fűtésre, hűtésre és a közlekedésre fordított energiát is számításba vesszük, az arány csak 32 százalék, ebből is látszik a vállalás nagyságrendje.

 


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
A bejegyzés kategóriája: önellátás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.