Újabb adó a napelemekre!

A világon legmagasabb magyar napelem termékdíj mellé újabb adót vezet be kormány!

Azok, akik 2017. március 31-e után engedélyeztetik a 4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményű otthoni kiserőművet, elosztói teljesítménydíjat, vagyis hálózati használati díjat fizethetnek majd.

Erről beszélt Dr. Mokry Tamás a Magyar Szolár Szövetség elnöke, ügyvezető igazgatónk az ATV-ben:

Éppen ezért nem érdemes késlekedniük azoknak, akik napelemes rendszert szeretnének vásárolni a közeljövőben és a havi elektronos áram költségük 14-16.000 Ft fölött van. 

Jelenleg nem tudjuk mennyit kell majd fizetni, vagyis 0 Ft az elosztói teljesítménydíj, de nem véletlenül vezették be az elosztói teljesítmény díjat! A díjszabás várhatóan az alábbiak szerint módosul majd: a 4 kW feletti rész, illetve egy korrekciós tényező szorzata adja majd az elosztói teljesítménydíj összegét, amelynek az elszámolási időszaka egy év lesz; és havonta kell majd fizetni.

Abban az esetben nem kell teljesítménydíjat fizetni:

  1. Ha a napelemes rendszert úgy alakítják ki, hogy megfelelő műszaki berendezés megakadályozza a hálózatba történő visszatáplálást, – vagyis sziget üzemű, – és erről az üzemeltető a hálózathasználati szerződéshez kapcsolódóan nyilatkozott.
  2. Ha a csatlakozási engedély kérelmet az áramszolgáltató még március 31 előtt befogadta!

Döntsön okosan és ne várja meg az újabb adóterhet, éljen csekk nélkül, védje a környezetét és csökkentse NULLA Ft-ra villanyszámláját!

Kérjen ajánlatot most, hogy a csatlakozási engedélyét még március 27-ig elkészíthessük!


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
Kategória: Akció, Blog, Sajtó, Újdonságok | A közvetlen link.