A villamos hálózat mint áram tároló

A háztartást ellátó mennyiségű villamos energia mint tudjuk, nagy mennyiségben nem, vagy csak nagyon nehezen és drágán tárolható. Ezért a jelenlegi jogszabályi keretek előírása szerint az áramszolgáltató az 50 kWp alatti kis teljesítményű „naperőműveket” kötelezően be kell kösse a saját rendszerébe.

Ez valójában azt jelenti, hogy a klasszikus villanyórát az áramszolgáltató lecseréli egy két irányban mérő ad-vesz mérőre, ami a házba a hálózatból, illetve fordítva, a házból a hálózatba folyó áramot is képes mérni. Ezzel évente egyszeri egyenleg elszámolás történik.

napelem-1-fazisu-meroHa Ön fogyasztott többet, akkor a szerződött áron ki kell fizetnie.

Ha Ön többet termelt mint a saját fogyasztása, egy speciális adószám kiváltása után kiszámlázhatja az áramdíjat a szolgáltatójának.

Természetesen nulla egyenleg esetén senki nem fizet senkinek. Ez az optimális eset, erre próbáljuk méretezni a rendszereinket, ha megfelelően pontos adatok állnak rendelkezésre a jelenlegi fogyasztásról és a várható változásokról.

A folyamatban a leghosszabb időt az óracsere veszi igénybe, amire a szolgáltatónak 3 hónap áll a rendelkezésére – és ezt rendre ki is használják. 

Önnek azonban ezzel nem kell foglalkoznia, mert az ajánlat adástól számított 15 napon belüli szerződéskötés esetén cégünk a rendszer tervezést és az ügyintézést is bevállalja.


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
Kategória: Klímaváltozás | A közvetlen link.