Pályázzon napelemre lakástakarékkal!

Napelem lakástakarékkal!

HatszöglogoTudta Ön, hogy a napelemek felszerelése lakáskorszerűsítésnek minősül, így a napelem beruházás lakáshitelből és lakástakarékból is finanszírozható?

A lakáshitel felvétele azért célszerű, mert pár héten belül megszűnik áramszámlája. A költségeit viszont lakástakarékkal járó 30%-os állami támogatással kitermeljük. Az Otthon melege pályázattal pedig a beruházási költségének akár 40%-át is vissza kaphatja.

A probléma az, hogy a pályázat utófinanszírozású, vagyis hónapokkal a beruházás kifizetése után juthat a pénzéhez!

Mi a megoldás?

Az OTP lakástakarékkal kombinált lakáshitel!

Nagy előnye, hogy lakáscélú felhasználás esetén garantált hozamot biztosít, és a megtakarítás után felvehető lakáshitel is fix kamatozású, ugyanúgy mint az 5 évig fix kamatozású piaci lakáshitel. 

Befizetéseinket az állam egészíti ki 30%-kal, továbbá megtakarításainkra betéti kamatot is fizet a lakáskassza. A legrövidebb megtakarítási időszak 4 év, míg a leghosszabb 10.
A megtakarítási időszak lejárta után egy kedvezményes lakáskölcsönhöz is juthatunk. Ennek igénybevétele nem kötelező, de ha szükség van rá, a lakáskassza lejáratát se kell megvárni.

LTP-állampapír grafikonA 4 éves, havi legmagasabb összeggel, azaz 20 000 Ft-tal kínált termékek bőven 10% feletti hozamot biztosítanak, amely a jelenlegi kamatkörnyezetben kimagasló megtakarítási lehetőség. Ha közepes időtávon szeretnénk befektetni, akkor a kockázatmentes állampapír vagy betét választásával mindössze 2-3% kamatot tehetünk zsebre, szemben a lakástakarék 10% feletti hozamával. Azonban a kiugró hozamért cserébe a felhasználási cél kötött: csak lakásra költhető az így összegyűjtött pénz, ez lehet lakásvásárlás, építés, felújítás, korszerűsítés, vagy akár meglévő lakáshitel visszafizetése.

Ráadásul, ha banki lakáshitel is szükséges lesz a célunk megvalósításához, mindenképpen pozitívum az elbírálásánál, illetve az ügyfél besorolásnál, ha magasabb önerővel rendelkezünk. Egyébként az aktuális szabályok szerint minimum 20% önerőt kell felmutatni banki lakáshitel felvételekor, de a bankok gyakorlatában, pénzintézettől függően ennél magasabb saját erő meglétét is megkövetelhetik.

A 30%-os állami támogatást meg is többszörözhetjük, amennyiben több szerződést kötünk. Az állami támogatás maximuma 72 000 Ft/év, így a havi 20 ezer Ft-os összegig jár egy szerződés esetén. Azonban amennyiben több szerződést kötünk, és mindegyiken eltérő kedvezményezettet tudunk megjelölni, mindegyikre járhat az állami támogatás. Feltéve, hogy ők közeli hozzátartozóink és nincs párhuzamosan futó lakástakarék szerződésük.

Példa:

Szeretne egy 5 kw-os smart rendszert, aminek az ára 3 300 000 Ft. 
Rendelkezik 800 ezer Ft megtakarítással és 2,5 millió Ft-ra van szüksége. Ezért felvesz 84 hónapos futamidővel halasztott tőketörlesztésű 5 évig fix kamatú lakáshitelt.
Mellé köt 1 db havi 20.000 Ft-os LTP-t nálunk.
A havi törlesztések* így alakulnak:

22,5 millió hitel + 20 e lakástakarék

A 3. – 4. hónapban a napelemet beüzemeltetjük, így megtakarít kb. 20.000 Ft-ot havonta az áramszámlából. Így a havi költsége – a korábban fizetett áramdíj felett – 50 hónapig
15 082, illetve 34 hónapig 19 627 Ft, aminek fizetése nem okozhat gondot, a megkapott 1 250 000 Ft pályázati összegből!

A támogatásként megkapható pályázati összeg 1 250 000 Ft, 84 hónapra elosztva 14.880 Ft/hó, ami azt jelenti, hogy 7 év múlva lesz egy áramdíj nélkül működő háza, a beruházást kifizette és még legalább 20 évig megtakarít önnek mai értéken 20 év x 240 eFt/év = 4,8 millió forintot.

Nem beszélve a környezet védelméről, arról, hogy nincs kitéve az áramár növekedésének és háztartása energia önellátó lett.

Mindezért az első 50 hónapban a kb. 20 ezres eddig fizetett áramszámla felett 200 Ft, összesen 10.000 Ft, majd 34 hónapig 4 747 Ft, összesen 161.398 Ft-ot fizetett figyelembe véve az elnyert ámogatást. 

Nem beszélve a környezet védelméről, arról, hogy nincs kitéve az áramár növekedésének, és a háztartása energia önellátó lett.

Ugye, hogy jó üzlet?

Ha napelem rendszerére finanszírozást keres, azt is elintézzük!

Gomb3

 * A havi törlesztés a hitelszerződés megkötésekor az igénybe vehető kedvezmények függvényében minimális összeggel változhat!


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
A bejegyzés kategóriája: Blog, Finanszírozás, önellátás, Pályázatok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.