A Tesla forradalmasítja az áram tárolást

Tesla autóA Tesla elektromos autókat gyártó cég vezérigazgatója, Elon Musk leleplezte a régóta várt új fejlesztést, ami nem meglepő módon egy, otthonoktól egészen a közművekig, mindent ellátó helyi akkumulátorcsomag.

A Tesla Powerwall az otthonokba és a kisvállalatokhoz szánt akkumulátor, amiből két kiadás létezik.

Az olcsóbb, 3000 dolláros és 7 kilowattórás megoldást mindennapi használatra ajánlják, az eggyel drágább fogyasztói kiadás 500 dollárral többe kerül, viszont 10 kilowattórás akkumulátorcsomagot kapott.

TeslaMindkét modell alapból tízéves garanciával érkezik, ezt azonban igény szerint húsz évre bővíthetjük. A Tesla Powerwallból nagyobb felhasználási igény esetén legfeljebb kilenc darabot lehet egymás mellé építeni, így maximum 90 kilowattórás akkumulátort létrehozva.

Ahol nincs, vagy hiányos kiépítettség miatt nincs folyamatos és megbízható elektromos áramellátás, ott a Powerwall képes lesz folyamatosan biztosítani az éltető energiát.
Akik pedig mondjuk egy gyéren lakott szigeten, vagy közelebbi példával élve az Alföldön vásárolnak nyaralót, ahova nincs bekötve az elektromosság, egy napelem és a Powerwall segítségével el is feledkezhetnek erről a problémáról.

(Forrás: androbit.net)


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
Kategória: Klímaváltozás | A közvetlen link.