Napelem finanszírozás, pályázatok, hitelek

Napelem finanszírozás, pályázatok, hitelek

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen konstrukció.

2018-ban lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, 10% önerőt szükséges biztosítani. 

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban. A többi régióban pedig GINOP keretében nyílik vissza nem térítendő támogatás. Ezek várhatóan vissza nem térítendő vagy részben visszatérítendő támogatásokat fognak nyújtani. Elsősorban a régebbi építésű épületek nagy megtakarítás eredményező, kizárólag komplex épületenergetikai fejlesztésével van esély pályázni.

Ma is elérhető azonban közvetett állami támogatás magánszemélyeknek is, ha családi házra szeretnél napelem rendszert telepíteni, lakás-takarékpénztári (LTP) megtakarítással.

Ebben az esetben az LTP számlára befizetett összeg után ad az állam alanyi jogon támogatást. Évente 30%-ot, de maximum 72 000 forintot. A megtakarítás futamideje 4-től 10 évig terjedhet. Minden családtag köthet LTP szerződést, amit összevonva is fel lehet használni.

Meglévő saját tőke esetén is érdemes ezt a lehetőséget kihasználni.

Tőke nélkül, pedig lakáscélú hitellel kombinálva nyithatsz LTP számlát. Az első LTP részlet befizetésével hozzá juthatsz a napelem parkhoz szükséges teljes összeghez!

Cégünk a napelem beruházás teljes folyamatát és a finanszírozást is menedzseli,
kérjen ajánlatot!


Majoros László névjegye

A legújabb, 3. generációs kulcsrakész intelligens napelem rendszerek értékesítésével foglalkozok.
Kategória: Akció, Finanszírozás, Pályázatok | A közvetlen link.