Referenciák

Telepítő partnerünk munkáiból:

Hajós
Helyszín: Világtengerek
Régió:
Típus: szigetüzem
Jelleg: lakossági
Teljesítmény: 0,5 kW
Ez a szigetüzemű rendszerünk az, ami körbehajózta a világot (www.80liter.hu). Két darab 230W-os polikristályos napelemmel, egy MPPT-s töltővel töltöttük a hajó akkumulátorait. Erről a rendszerről működött a hajó összes elektromos berendezése, a hajósok visszajelzései szerint volt olyan időszakuk, amikor fél évig nem csatlakoztak külső energiaforrásra.
Clausen
Helyszín: Clausen,Németország
Típus: szolár park
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 3 MW
Németországban 20 fővel vettünk részt a 3 MW-os Solarpark Clausen építésében. 2011 karácsonya és szilvesztere között is dolgozva tudtuk tartani a 2011 évvégi határidőt.
Nyírbátor
Helyszín: Nyírbátor
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 42,78 kW
A Nyírbátori Oktatási Centrumra közbeszerzésen nyertük el a KEOP pályázattal megvalósult 42,78 kW-os hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésének lehetőségét. A telepítésnél 186 db 230 wattos napelemet és 3 db SMA Tripower invertert használtunk. A jobb oldali képen Sárközi Attila projektvezetőnk és a Nyíregyházi alvállalkozónk a Szabolcs Szolár Kft. ügyvezetője Horvát Imre látható.
Zalaegerszeg
Helyszín: Zalaegerszeg
Régió: Zala megye
Típus: visszatáplálós
Jelleg: céges
Teljesítmény: 50kW
200db PV PowerTech ECO250 napelem Schletter földi állványzaton, 4db Fronius IG Plus 150V-3 hálózati inverter. A rendszer egy kemping és apartmanházak villamosenergia ellátását látja el.
Nyírbátor2
Helyszín: Nyírbátor
Régió:
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 34,96 kW
A Nyírbátori Szakrendelő tetején készítettük a képeken látható 34,96 kW-os napelemes rendszert, ahol 152 db 230 wattos napelem és 2 db háromfázisú SMA Tripower inverterből épült fel a rendszer.
 Szabadszállás
 Helyszín: Szabadszállás
Típus: visszatáplálós
Jelleg: céges
Teljesítmény: 30,625 kW
Szabadszálláson 125 db 245 wattos CNPV napelem és 2 db Fronius IG PLUS 150 V-3 inverter felhasználásával építettük a képen látható 30,625 kW-os hálózstra visszatápláló napelem rendszert. A napelemek a helyi élelmiszerüzlet lapos tetején kerültek elhelyezésre. A napelemek rögzítése lesúlyozással történt a tető szigetelésének megbontása nélkül.
Tárkány
 Helyszín: Tárkány
Régió:
Típus: visszatáplálós
Jelleg: céges
Teljesítmény: 45,54 kW
 Tárkányban készül el 2012 év elején eddigi legnagyobb hazai rendszerünk, ez a 198 db 230 wattos napelemből álló 45,54 kW-os rendszer, ami 3 db Fronius IG Plus 150 V-3 inverteren keresztül táplál vissza a hálózatra. A beruházónak KEOP 4.4.0 pályázaton nyertünk 50%-os vissza nem térítendő támogatást a megvalósításhoz.
  Budapest1
 Helyszín: Budapest
Régió:
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 24kW
 Egy Budapest, újpalotai plébánia tetejére telepítettük ezt a hálózatra visszatápláló napelemes rendszert.
Pilisvörösvár
Helyszín: Pilisvörösvár
Régió: Pest megye
Típus: visszatáplálós
Jelleg: lakossági
Teljesítmény: 2,2kW
Speciális kialakítású napelemekkel vízzáró héjazatként készítettük el a a fenti hálózatra visszatáplálós napelemes rendszert.
Székesfehérvár
Helyszín: Székesfehérvár
Régió: Fejér megye
Típus: visszatápláló
Jelleg: céges
Teljesítmény: 30,72 kW
Székesfehérváron, egy fogorvosi rendelő parkolója fölé, egyedi készítésű, horganyzott acélszerkezetre telepítettük ezt a 128db Hanwa 240Wp napelemből és 3db SMA SMC10000-TL inverterből álló, hálózatra csatolt napelemes rendszert, mely energiatermelő funkciója mellett a parkoló autók árnyékolását is biztosítja.  A projektet a Jamila Kft . generálkivitelezése mellett alvállalkozóként telepítettük.
Nyírlugos
Helyszín: Nyírlugos
Régió: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 27kW
108db Amerisolar AS-6P30-250W napelem, 3db Fronius IG Plus 100V-3hálózati inverter. A rendszer a helyi Többcélú Közösségi Ház villamosenergia ellátásába segít be.
  Komló
Helyszín: Komló
Régió: Baranya megye
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 30kW
120db Amerisolar AS-6P30-250W napelem, 2db Fronius IG Plus 150V-3hálózati inverter. A rendszer a helyi színház villamosenergia ellátásába segít be.
Kőkapu
Helyszín: Kőkapu
Régió:
Típus: visszatáplálós
Jelleg: céges
Teljesítmény: 28,2 kW
Kőkapun, Nagyhuta mellett építettük 120 db 235 wattos napelemből és az osztrák Fronius IG Plus inverterekből a képeken látható 28,2 kW-os napelem rendszert. Az északi dőlésű tetőt kiemeltük egy tartószerkezettel, így az optimális déli tájolással tudja a teljes rendszer termelni az áramot.
Gronau
Helyszín: Gronau
Régió: Németország
Típus: visszatáplálós
Jelleg: közületi
Teljesítmény: 172 kW
Ez alábbi munka eddigi legnagyobb büszkeségünk. Németországban a Hannover közeli Gronauban építettünk egy 172 kW-os napelemes rendszert. A telepítésre egy új iskola építése kapcsán nyílt lehetőségünk. A rendszer egy tetőbe integrált napelemes rendszer (BIS), ami az épület mind a nény oldalát fedi.A telepítéshez 1638 db Q-Cell Q.Smart 105WP CIGS napelemet használtunk. A tetőbe integrált rendszerek közül ezen munkánk Németországban is a legnagyobbak közé számít.
Mosonmagyaróvár
 Helyszín: Mosonmagyaróvár

Régió:
Típus: visszatáplálós
Jelleg: lakossági
Teljesítmény: 6,6 kW

 Mosonmagyaróváron összesen 6,6 kW összteljesítményű napelem rendszer, ahol 20 panelt az épületre 10 panelt pedig a melléképületre helyeztünk el. A szereléskor összesen 30 db 220W-os Teletronik polykristályos napelemet és 3 db SMA Sunny Boy 2100TL invertert használtunk.
+ további több mint 300 rendszer telepítés!