Gyakori kérdések

Ezen az oldalon a gyakran feltett kérdésekre próbálunk rövid válaszokat adni. Terészetesen ha az ezen túli kérdését megküldi, az is fel fog ide kerülni, a válasszal együtt.

Kérem, nézze át az alábbi összefoglalót és olvassa el a válaszokat.

Ezen az oldalon nem részletezem a technikai kérdéseket, csupán a gazdasági, adózási előnyöket és hátrányokat illetve a távlati terveket mutatom be.

Készült: 2016. 05.05.

Tartalom:

 1. Hogyan spórolhatok adót?
 2. Adóköteles tevékenység?
 3. Hogyan fizethetem ki az alkalmazottakat CPC-ben?
 4. Kiknek éri meg a CPC (Capricoin) bányászat?
 5. Hogyan ajánljuk, milyen módon, úton?
 6. Hogyan lehetek elfogadóhely?
 7. Mivel jár az elfogadóhelyi csatlakozás és mennyibe kerül?
 8. Miért jó ez Önnek, milyen a haszon?
 9. Az állam lehet a BtC technológia legnagyobb nyertese.
 10. Röviden miért jó?
 11. Mire használhatjuk cégként, magánemberként?
 12. Kiknek éri meg?
 13. Mi szükséges CPC bányászathoz, mi kell hozzá?
 14. Legális-e?
 15. A CPC független platformokon.
 16. Adóból leírható-e valamelyik része és ha igen, mi?
 17. Milyen embereknek lehet ezt ajánlani, lehet-e cégeknek is?
 18. Hogyan térül meg a CPC bányászat ilyen rövid idő alatt?
 19. Autó eladásra hogyan használható a CPC (kereskedő kérdezte)?
 20. Valós példa.
 21. Egyéb tanács, meglátás, ötlet és egyéb pozitívum?
 22. Mi történik akkor, ha a CPC értéke nagyon felmegy és tömegesen kezdik kivenni a CPC-t a rendszerből és eladni?
 23. Mi a különbség a BTc és a CPC között
 24. Hogyan tudok regisztrálni?

Hogyan spórolhatok adót?

Az a pénz ami CPC bányászatba kerül, azaz bányászati egység vásárlására költjük el, adóalapcsökkentő, ugyanis számlát kap róla az ügyfél és mindaddig amíg nem veszi ki a digitális bányászatból a CPC-ket, addig nem adó köteles. Ugyanúgy mintha valutában tartaná a pénzét. Akkor lesz adóköteles, az árfolyamkülönbözet amennyiben átváltja magyar forintra, hisz a napi árfolyam határozza meg az adóalapot.

Adóköteles tevékenység?

Adóköteles az a nyereség ami CPC-ok árfolyam változásából származik.

Adóalapcsökkentő az az összeg, ami az esetleg bekövetkező árfolyamveszteségből adódhat. Árfolyamveszteséget azért nem tudok elképzelni 2017-2019- között, mert egy erőteljes növekedés fog elindulni, az elfogadóhelyek számának a növekedésével.

Természetesen a napi árfolyamhullámzás meg van, mint pl. az EUR – USD vagy más devizák esetén.

Hogyan fizethetem ki az alkalmazottakat CPC-ben?

Két variáció is lehetséges:

 1. Az alkalmazott kérheti a munkáltatót, hogy a bére egy részét digitális valutában kapja meg. Ehhez a munkáltatói szerződést módosítani kell, vagy a szerződés mellé, kiegészítő mellékletet kell csatolni. Ezt az Ön cégének a jogászával és könyvelőjével beszélje meg. Ebben az esetben a cég vásárolja meg a digitális valutát és teszi át a pénzt az alkalmazott digitális pénztárcájába. Az átutalásnak digitális pénztárcából, digitális pénztárcába történő áthelyezése 0 Ft. Az átutalási idő 5-10 Mp.
 2. A cég az év folyamán, a bevétele egy részét CPC bányászatba fekteti. Év végén, pedig a nyereség egy részét visszaváltja forintra és azt adja év végi prémiumként.

Lássunk egy példát: 

 • 90 000 EUR értékű bányászatra ad megbízást.
 • A cég azonnal visszakap (szigorúan a mi útmutatásunk alapján) 7%-10%-ot.
 • 8-10 hónap után, az árfolyam a jelenlegi 0,4-0,5 EUR-ról felmegy 5 EUR-ra.
 • A cég rendelkezni fog 450 000 EUR értékű CPC-vel.
 • Eredmény: A cég alaptőkéje megmaradt. Árfolyamkülönbözet 360 000 EUR.
 • Gyakorlatilag 4 szer több prémiumot fizethet az alkalmazottaknak, olyan módon, hogy a cégnek ez „0” forintjába került.

Kiknek éri meg a CPC (Capricoin) bányászat?

Mindenkinek megéri CPC bányászatban gondolkodni az elkövetkezendő 2-3 évben (2016-2018), hiszen, a digitális pénzek árfolyama folyamatosan növekszik és a CPC ára elérheti 3 éven belül a 150-200 Eurót. 5-7 éven belül a Bitcoin értékét, ami ma 400 EUR körül mozog.

( Minta erre az ajánlatunkban szereplő Bitcion életútjának bemutatása 2009-től napjainkig 1 centről 460 dollárra.). Kérje partnerünktől a 7 oldalas anyagot.

Hogyan ajánljuk, milyen módon?

Mindenki, aki részt vesz CPC bányászatban, önműködően ajánlhatja külső, vagy zárt platformon keresztül. Pl. egy alkalmazott eldöntheti, hogy a pénzét CPC-be teszi és 2 éven belül pl. egy új autót vesz abban a kereskedésben, ahol CPC elfogadóhely működik.

 Pl. egy 6 milliós autó 315 Ft/eurós árfolyamon 20 000 euróba kerül (kerekített ár a könnyebb számolás érdekében). Ahhoz, hogy valaki 2 éven belül megszerezze magának a jelenlegi árfolyamon, 2 000-4 000 EUR-ra van szüksége. Másfél év alatt a várható növekedés 10-szeres. Természetesen adózni kell a pénz után. Ezért javasoljuk azt, hogy akkor vásárolja meg az illető az autót, amikor az autó értéke, és az adó mértéke rendelkezésre áll. Az autót CPC-be fizeti ki az alkalmazott. Az autó vételárát a márkakereskedés magyar Ft-ban fogja megkapni.

Hogyan lehetek elfogadóhely?

Már most is bárki elfogadó hely lehet, amennyiben elfogadja, hogy CPC-ben kapja a termék vételárát. Viszont 2016. júliustól meg lesz az engedély nemzetközi pénzügyi tevékenység folytatására, ennek az előnye a következő:

A kereskedő az adott ország pénznemében kapja meg az eladott termék vételárát.

A vásárló CPC-ben fizet. Az eladónak nincs banki tranzakciós költsége átutalás esetén vagy bankkártyás fizetés utáni banki költsége.

Pl. egy szervízben az ügyfelek többsége kártyával fizet. Ez a szervíznek pénzbe kerül 1%-2,5% között tranzakciónként. Ez által, havi több 100 ezer Ft banki költséget fizet a számlavezető bankjának, amit a CPC elfogadással megtakaríthat.

Ez természetesen nem jó a banknak, de költségcsökkentő és ez által nyereségnövelő a cégeknek.

Tovább gondolva a példának felhozott autókereskedés vagy szerviz esetét, amennyiben az importőr is elfogadja a CPC fizetést, a kereskedő az összes autóját így vásárolhatja meg az importőrtől, ezáltal a háromezrelékes átutalási költségeket is megspórolja. Ez éves szinten milliós nagyságrendet jelent. Ez tapasztalat (9 éves tapasztalat autókereskedőként).

Amennyiben a kereskedő visszatérítést biztosít az ügyfélnek és a cégnek, ez általában 2-10% között szokott lenni a kereskedő szabad döntése alapján, olyan erős marketingeszközt biztosítunk teljesen díjmentesen, ami ma még nem létezik a piacon:

 • A kereskedő egy videó-kommunikációval ellátott nagyon hatékony marketing eszközt kap a cégtől, ami magába foglal egy online alkalmazást tábla gépre és telefonokra, ahol az elfogadó helyek fel lesznek tüntetve, és mindezt GPS kordinátákkal és elérhetőségekkel.
 • Mindezt a kereskedők teljesen ingyen fogják kapni a cégtől, beleértve egy olyan szolgáltatást, amivel akár hírleveleket vagy sms-eket küldhetnek azoknak a személyeknek, akiket ők leszűrnek bizonyos paraméterek alapján, mint pl. 30-40 év közötti férfi kapjon rövid tájékoztatást a kereskedő 30 km-es körzetén belül, minden CPC-vel rendelkező partnernek elérhetővé válik. (A végleges szoftver és annak funkciói várhatóan júniusban lesznek publikusak, addig mindez tájékoztató jellegű).

Mivel jár az elfogadóhelyi csatlakozás és mennyibe kerül?

Elfogadó hellyé válni nem kerül semmibe. A fent jelzettek alapján amennyiben valaki bármekkora visszatérítést ad (ezt szaknyelven CashBack-nek hívják) 2-10 % között, megkapja a marketing szoftvert is ajándékba. A CPC bányászat kapcsán azt javasoljuk, hogy a vállalkozás vásároljon (nem kötelező csak javasolt) egy Visionary névre hallgató marketing csomagot 6 000 EUR értékben, ami 500 bányászati egységet tartalmaz. Amit 5 hét alatt le lehet bányászni illetve 70 napon belül, további 20% bányászati egységet kap a cég, ami ebben az esetben további 1200 euró értékű bányászati egységet jelent. Várhatóan több mint 6000 CPC bányászata lehetséges, ami terveink szerint 2017 végére elérheti 15-20 eurót is. Ez 60-120 ezer euró közötti árfolyamkülönbözetet jelenthet. 2019-re a 100 eurós értéket prognosztizáljuk, ami 600 ezer euró.

90 ezer eurós beruházás esetén (a harmadik kérdésnél foglalkoztam vele) már egy 4 eurós CPC értéknél 360 ezer eurós érték növekedéssel számolhatunk, ami a cég életében egy 100 millió ft értékű beruházás tőkéjét teremti meg. (akár műhely, eszköz, bármi). Első héten 90 euróból 33 ezer euró az általunk javasolt rendszer alapján jutalékként térül meg és a 15 hét után a CPC értéke 57 ezer euró környékén fog mozogni (nincs veszteség). De amennyiben a tőlünk független piacon és kereskedési platformokon a CPC értéke várhatóan augusztusban eléri az 1 eurót, akkor 112 ezer euró értékű digitális pénzel fog rendelkezni és egy 40 % nyereséget valósított meg a pénzén. Év végén várható a min. 2 EUR, ez által a 90 ezer euró mínusz 33 ezerből (amit haza utalhat, vagy bányászati egységre költhet 57 ezer eurós tőkéből 2 euró/CPC értéken 224 ezer eurót realizálhat.

Viszont 20 euró értéken bőven egy millió euróról beszélünk 1 – 1,5l év múlva.

Ön dönti el, hogy a pénzét bankban tartja, vagy egy részét CPC-ben.

Miért jó ez Önnek, milyen a haszon?

A beruházás mértéke és az az idő, amíg ön nem nyúl a pénzéhez, határozza meg a későbbi hasznot. A Bitcoin esetében 5 évre volt szükség ahhoz, hogy a 0,5 euró centről, 400 euróra emelkedjen az ár (2010-2016), 0,1-ről 0,5 euró centre egy év alatt 2009-2010 emelkedett a BTC. A világ teljes mértékben elfogadta a digitális pénzeket olyan szinten, hogy 2016. áprilistól Japánban a hivatalos Yen mellett a Digitális valuta is ugyanolyan fizető eszköznek számít. http://cointelegraph.com/news/japan-officially-recognizes-bitcoin-and-digital-currencies-as-money

Magyarországon BTC automaták is rendelkezésre állnak már.

Javasoljuk a magyar Btc szövetség internetes oldalát megvizsgálni, amit 2 magyarországi ügyvéd alapított.

Itt érdemes megnézni az Index.hu gazdasági rovatában azt a cikket, aminek az a címe:

 Az állam lehet a Btc technológia legnagyobb nyertese

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/28/bitcoin_blockchain_bank/

http://www.btcegyesulet.org/magunkrol/

Röviden miért jó?

 • Nem értéktelenedik a pénze
 • Azonnal hozzáfér (fizet)
 • Nincsenek banki költségek
 • Az árfolyamnövekedés a jelenlegi árfolyam ezerszeres is lehet

Mire használhatjuk cégként, magánemberként?

Cégként banki átutalások és bankkártyás költségek kiváltására, illetve a biztosított marketing csomag segítségével jelentős vásárlói tábor növelésére.

Magánemberként nem mindegy, hogy az ember a pénzét egy évre leköti a bankban 2-3% kamatért (ebből lejön még a kamatadó), vagy a digitális bányászatban elhelyezett pénzek 20%-300% hozamot is hozhatnak éves szinten.

Ezen felül az elfogadóhelyeken ezzel tudnak gyorsan vásárolni, ehhez mindössze egy okos telefonra van szükség, amin fut egy mobilinternet és ez a mobil telefon lesz a pénztárcája az embereknek.

Ma jelen pillanatban több mint 2 millió magyar nem rendelkezik bankkártyával az  adósság, inkasszó és más kötelezettségek miatt. De, rendelkezik mobiltelefonnal.

A pénzét biztonságosan telefonján tárolhatja. Telefon lopása vagy tönkremenetele esetén, bármilyen számítógépen jelszót változtathat és az új mobil eszközét 24 órán belül szinkronizáltathatja. További előny cég és magánszemély esetén, hogy a digitális valuta nem függ semmilyen kormánytól, banktól, politikai, vagy vallási csoportól. Ennek értelmében, bármelyik jelenlegi deviza bedőlése esetén a digitális pénz értéke másodpercenként alakul az időszerű piachoz, ezáltal megállítható a leértékelődés.

A digitális pénz értékét kizárólag a kereslet kínálat határozza meg. Ennek megfelelően az értéke, amikor már eléri a plafont, amit 400-500 euró környékére prognosztizálhatunk 4-5 éven belül, ott már lehet árfolyamingadozás, mint a jelenlegi kereszt devizák esetében.

Milyen embereknek éri meg?

Bárkinek, aki ma pénzt kap a munkájáért és pénzzel fizet, mindazért, amit megvásárol.

Mindenkinek, aki biztonságban akarja tudni a pénzér.

Mindenkinek, aki nyugdíját nem teszi függővé kormányoktól.

Nyugdíjmegtakarítás. A fent jelzett több példa alapján, 6 000 EUR értékű CPC értéke 5-6 év alatt elérheti a 2,4 millió EUR-t. Ez már tisztességes nyugdíj.

Mi szükséges CPC bányászathoz, mi kell hozzá?

Döntés és pénz.

Legális?

Törvényes keretek között, nemzetközi platformokon elfogadott és kereskedett deviza.

Az, aki az ellenkezőjét mondja vagy gondolja, nyugodtan kijelentheti, hogy a dollár, a forint vagy az euró sem pénz.

Három független platformot említünk, ahol a CPC jelen van a hivatalos nemzetközi kereskedésekben. Az a digitális deviza, amelyik az általunk megjelölt független oldalakon nem szerepel, vagy nem felelnek meg a digitális pénz feltételeinek, vagy belső pénzként használják, ami viszont nem váltható semmilyen hivatalos fizető eszközre.

A CPC független platformokon:

https://coinmarketcap.com/currencies/capricoin/

https://chainz.cryptoid.info

https://coinmarketcap.com/currencies/capricoin/

https://www.worldcoinindex.com/coin/capricoin

https://bittrex.com

Adóból leírható-e valamelyik része és ha igen, mi?

Marketing csomag (ami tartalmazza a bányászati egységeket) esetében számla készül, aminek a 100%-os értéke azonnal leírható és adó alap csökkentő, nem úgy, mint egy nagyobb értékű eszköz esetében, ahol 5 év alatt amortizálható és csökkenthető könyv értékben.

Az adójogszabályok nem tiltják, hogy a vállalkozások Forex alapokba fektessék a pénzüket, tőzsdére vigyék, devizát vagy éppen alapanyagot vásároljanak.

Ennek értelmében teljesen hivatalos és legális, hogy a cég a pénzét digitális valuta bányászatába fekteti. 1 év múlva elérheti a befeketés 10-szeresét, ezáltal a kivett pénz, sokkal nagyobb nyereséget és az állam számára nagyobb adóbevételt jelent az államnak és hatványozottan több pénz marad a cégeknél.

Pl. 50 millió forintot költ a cég CPC bányászatra. Ebből 50 millió Ft bányászatba kerül, adóalap csökkentő tétellé válik. Következő év végén 10 eurós CPC érték esetén az

50 millió, 500 millió Ft-t jelent. Ennek a kivétele és leadózása több mint 10 szeres hasznot termel az államnak és a kereskedőnek.

Milyen embereknek lehet ezt ajánlani, lehet-e cégeknek is?

Magánembereknek és cégeknek egyaránt, aki megérti, hogy akkor is ez a jövő, ha akarja, ha nem.

Itt a kis embereknek is lehet hatalmas előnye, HA megérti, hogy ebből nagyot profitálhat!

Hogyan térül meg a CPC bányászat ilyen rövid idő alatt?

Az egy-másfél éves folyamat alatt a megtérülés azért ilyen magas, mert egy induló digitális pénz értéke a kezdetekben nagyon alacsony. Lásd Bitcoin (Btc) 2009-2010, vagy bármilyen tőzsdei cég, Ltd. Microsfot, Google első 1-2 éve. A mi esetünkben a CPC értéknövekedése gyorsabb lesz, hiszen 2018 év végére 100 ezer elfogadó helyet és 20 millió vásárlót kíván generálni a fent leírtak alapján a kibocsátó cég.

A kereskedőknek olyan eszközt adunk a kezébe, ami nem létezik ma a világon. Lehetősége lesz a termékét és a vállalkozását hirdetni díjmentesen, amennyiben elfogadja a ChasBacket, azaz (visszatérítést) olyan módon, hogy nem a kattintásokért fog fizetni, hanem a megvalósított üzletek alapján.

Ez a visszafizetés az általa meghatározott 2-10% között ChasBack. Továbbá, az online és mobilfelületeken biztosított jelenlét olyan kereskedőkkel szemben, akik nem elfogadó CPC helyek, üzleti versenyelőnyt fog biztosítani.

2016-17 a nagy növekedés éve lesz.

Aki 2018-19-ben fog bányászati egységet vásárolni és várhatóan 100 euró körül lesz egy CPC neki is meg fogja érni, viszont egy 150 eurós értéken mindössze 50% árfolyamnövekedést tud megvalósítani, vagy 200 eurós értéken 100%-ot  tud realizálni. Míg a most befektetett összeg esetén, amikor még 0,5 euró a CPC és 1 eurós a bányászati értéke ugyanúgy 2019-ben a 100-200 szorosát fogja érni a megvásárolt bányászati egység értéke. Euróban számolva 100 ezer euró jelenértékű CPC, 10 millió eurót fog érni.

A CPC használatával hatalmas megtakarítások érhetők el a Pay / Click rendszerek elhagyásával. Ennek természetesen nem fog örülni a Facebook és a Google, meg más hasonló eszközökkel dolgozó cég, de az Ő tevékenységükben az az 1-2 százalék kiesés, nem fogja őket földre teríteni, sőt elfogadóhellyé is válhatnak.

Pl. autó eladásra hogyan használható a CPC (kereskedő kérdezte)?

Vegyük az elejéről 9 év autókereskedői tapasztalatom alapján:

Megvizsgálnám a jelenlegi ügyfeleket, akik várhatóan másfél és két év múlva cserélnek autót.

Felhívnám a 2-3 éves autó tulajdonosokat, hogy amikor az autók életkora eléri a 4-5 évet lecserélnék-e az autójukat egy újra úgy, hogy előre meg tudják termelni a gépjármű értékét, az új gépjármű értékének a 10-20 %-val. Olyan módon, hogy amikor átveszik az új autójukat a jelenlegi használt autójuk beadáskori árát 100%-ig megtarthatnák maguknak. Ezáltal lenne egy új autójuk és készpénzük.

Mindössze annyi kell, hogy CPC bányászati egységeket vásárolnak, és nem költik el addig, amíg az CPC értéke, az általunk megadott elért szintet el nem éri.

Valós példa:

 A CHF 2009.01.01-én 172 forint volt, 2015 január elsején pedig 254 forint volt.

 Forrás: http://www.vaminfo.hu/Rate/Archive/2009-01

Forrás: http://www.vaminfo.hu/Rate/Archive/2015-1-1

Árfolyamnyereség 82 Ft / CHF.

Egyéb tanács, meglátás, ötlet és egyéb pozitívum?

Ma a világ a digitális valuta irányába megy el, ezt támasztja alá Bill Gates nyilatkozata, meg még jó néhány ember, pl. Mark Zuckerberg is… stb.

Negatívumok is vannak természetesen:

 Ezek közül a legfontosabb, hogy az embereknek meg kell tanulni azt, amiről még csak nem is sejtik, hogy létezik. Ilyen volt a bankkártya bevezetésének a korszaka is.

Gondoljunk bele! Több mint 4 éve elfogadott a mobiltelefonos fizetés, okos telefonokkal járunk, amivel online internet kapcsolat van és ez tette lehetővé a villámgyors elterjedését olyan szolgáltatásoknak, mind a Skype, Wiber, Whatsapp, facebook, Uber, illetve az okostelefonról történő vásárlásokat webáruházakból.

Mindez 2-3 év alatt valósult meg, jött lére a semmiből.

 Ma viszont elengedhetetlen elemét jelenti az életnek és a létezésnek a mobil és az internet.

 Gondoljunk bele abba, ha holnaptól nem tudnánk használni ezeket az eszközöket és szolgáltatásokat. Ha nem lenne internet, megállna a világ.

Viszont, mivel minden itt van a kezünkben, egyszerűbb a pénzünket mindig magunknál tartani és nem bízni véletlenekre, vagy ki nem számítható eseményekre. Ha tetszik, ha nem, a jövő fizetőeszköze a digitális pénz lesz. Ugyanolyan módon, mint ahogy most bankok között digitálisan utalással történik a tranzakciók 99%-a  és nem pénzszállító kocsik hordják tonnaszámra a bankokba határokon keresztül a valós papír és fémpénzt.

Az előbb 3 megatrendről beszéltünk, a mobilinternetről, okostelefonokról és a webáruházakról. Ezt köti össze már most is a 4. megatrend a digitális pénz.

A CPC a rendszerén keresztül ezt a négyet egyesíti, és ezért látjuk azt, hogy amennyiben az emberek ezt észreveszik, megtanulják a használatát, és óriási sikert könyvelhetnek el.

Mi történik akkor, ha a CPC értéke nagyon felmegy és tömegesen kezdik kivenni a CPC-t a rendszerből és eladni?

Amikor az értéke a CPC-nek olyan magasra emelkedik, hogy megéri kivenni, ez nem tömegesen fog jelentkezni. Hiszen valakinek megéri akkor kivenni, vagy elkölteni, amikor 10 eurót ér, de lesz olyan, aki megvárja a 100-200-300 eurót, ezáltal a kivét porlasztva fog működni.

De mivel ez egy hivatalos fizető eszköz, azaz digitális deviza, az emberek nem kivenni fogják vállalva az euró, vagy dollárra váltás esetén az átlag 8% érték vesztést, hanem elfogadó helyeken fogják elkölteni, ahol visszatérítést kapnak, az elköltött pénzük után 1-5% értékben. Ön melyiket választaná?

 Átváltással veszít a pénzen, amit senki nem szeret?

Ezért fog megtörténni, hogy ha egy kereskedő nem elfogadó hely, de valaki ott akar vásárolni CPC-ért akkor a kereskedőnek elküld egy nyilatkozatot.

 A kereskedő megállapodik a céggel és elfogadó hellyé válik ingyenesen.

A vásárló, aki behozta a kereskedőt, , minden CPC-s CasBack-ből részesedni fog önműködően.

Az a kereskedő aki CPC vásárlókat generál, a vásárlók után pénzt fog kapni, a vásárló összes CPC-ben történő vásárlása után, akkor is, ha a vásárlója más elfogadóhelyeken fizet CPC-ben. Aki ezt nem érti, meg és nem fogja fel, az számolhat a megerősödő konkurenciával.

Ezért mondjuk azt, hogy a vásárló CPC-ben fizet, a kereskedő forintban fogja megkapni a vételárat és a CPC visszakerül a körforgalomba.

 Ezzel létre jön a jelenlegi bankrendszerhez hasonlatos pénzforgalom és elindul egy olyan körforgás, ami szinten tartja a CPC értékét. A CPC mögött is egy hatalmas hit van az emberek részéről, mert hisznek abban, hogy egy jó fizető eszközzel rendelkeznek. Minden jelenlegi pénz mögött szintén csak a hit van. Képzelje el azt a helyzetet, ha az emberek hatalmas tömegekben egy adott valutát el akarnak adni és másra cserélik, mert nem hisznek benne. Az a valuta elértéktelenedik (lásd magyar pengő).

Mi a különbség a BTC és a CPC között?

BTC-CPC összehasonlítás

Szeretnél több tudást és információt a változásokról?

feliratkozás